Hersentraining op maat

Laura Kerszenblat ontwikkelde de methodiek ‘Beweeg je brein’, een hersentraining waarbij lichaamsbeweging een grote rol speelt. Mensen die regelmatig bewegen, blijken namelijk een groter hersenvolume te hebben dan degenen die dat niet doen. Door in beweging te blijven lijk je het krimpen van je brein flink af te kunnen remmen. De juiste stimulatie kan ervoor zorgen dat het aantal hersencellen toeneemt én dat de verbindingen tussen die hersencellen verbeteren. En dat alles heeft een positieve invloed op bijvoorbeeld je geheugen en je reactievermogen.

De hersentrainingen van Laura Kerszenblat bestaan uit uitdagende oefeningen in verschillende moeilijkheidsgraden. Ze prikkelen de volgende hersenfuncties: concentratie, korte- en langetermijngeheugen, ruimtelijk inzicht, motoriek (coördinatie en balans), taal en logica. Er wordt tijdens de training gebruik gemaakt van muziek met wisselende ritmes, bewegingsoefeningen en de deelnemers doen opdrachten waarbij oplossingen moeten worden gevonden. Er heerst een relaxte en vrolijke sfeer; plezier maken speelt een belangrijke rol. De interactie tussen lichamelijke, intellectuele en emotionele aspecten staat centraal.

Kerszenblat Events
Volg Ons Via blogger twitter linkedin
  dautch
Over onz
Hersentraining
overige
Onze Klaten
contact
agenda
Links

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


full screen

 

 

Het doel van ‘Beweeg je brein’ is om de samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelft te verbeteren en de aanleg van nieuwe netwerken in de hersenen te stimuleren. Dit proces (plasticiteit van het brein of neuroplasticiteit) wordt de laatste jaren meer en meer onderbouwd door de wetenschap. Een voordeel van de methode is dat het een beperkte fysieke inspanning vraagt en dat de training kan worden aangepast aan de individuele capaciteiten en behoeften van de deelnemers.

Beweeg je brein’ heeft van NUZO (Netwerk Utrecht Zorg Ouderen) de Stimuleringsprijs gekregen om deze methodiek toegankelijk te maken voor professionals en vrijwilligers die met oudere migranten werken.

Trainingen op maat

Laura Kerszenblat geeft verschillende soorten hersentrainingen. De concrete invulling van de trainingen kan in overleg worden bepaald. Ook de locatie en het aantal bijeenkomsten is bespreekbaar. Er wordt rekening gehouden met de behoeftes van de groep.

1. Hersentraining voor iedereen die mentaal fit wil blijven

GeheugenDe training bestaat uit oefeningen die de hersenfuncties prikkelen: geheugen, ruimtelijk inzicht, motoriek, taal en concentratie. De sessie begint met een aantal bewegingsoefeningen, daarna volgen spelvormen die de specifieke hersenfuncties trainen. Er wordt veel gebruik gemaakt van muziek. Muziek en onderwerpen van de oefeningen worden aangepast aan de cultuur, behoefte en belevingswereld van de cursisten.

Mogelijkheden:
A. 10 à 12 groepsbijeenkomsten van 2 uur
B. 1x in de 3 maanden een groepsbijeenkomst van een hele dag (of een dagdeel)

Minimaal aantal deelnemers: 4. Maximaal aantal deelnemers: 25.

2.Training ‘Beweeg je brein voor mantelzorgers, vrijwilligers en professionals

team buildingU maakt kennis met de methodiek ‘Beweeg je brein’, die is gericht op een combinatie van cognitieve stimulatie en beweging. In de training leert u hoe u de hersenfuncties van uw cliënten of familieleden kunt stimuleren. En hoe u de methodiek ‘Beweeg je brein’ kunt aanpassen aan het niveau en de interesses van uw doelgroep en hoe u rekening houdt met eventuele beperkingen (bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, evenwichtstoornissen, hoge bloeddruk, dementie). Ook kunt u na afloop zelf nieuwe werkvormen en oefeningen maken. De training is inclusief het boek ‘Beweeg je brein’ en een dvd. En na afloop krijgt u een certificaat.
Het is ook mogelijk om de handleiding en dvd los te bestellen (dus zonder de training te volgen). De kosten daarvan zijn 55 euro.

Mogelijkheden:
A. 5 bijeenkomsten van 3 uur (basistraining)
B. 6 bijeenkomsten van 3 uur (basistraining + behandeling van bovengenoemde stoornissen)
C. 3 hele dagen (intensieve training)

Minimaal aantal deelnemers: 6. Maximaal aantal deelnemers: 25

3. Basis hersentraining

basisDoel: kennismaken met de werking van de hersenen. De volgende hersenfuncties komen aan de orde: concentratie, geheugen, ruimtelijk inzicht, logica, taal en motoriek.
Doelgroep: volwassenen en ouderen.
Mogelijkheden:
A. 6 bijeenkomsten van 2 uur
B. 2 hele dagen (intensief)
Minimaal aantal deelnemers: 4. Maximaal aantal deelnemers:25

4. Hersen Fit- conditietraining

HersenDoel: mentaal fit blijven.
Doelgroep: volwassenen en ouderen.

Mogelijkheden:
A. 12 bijeenkomsten van 1,5 uur (1 keer per week)
B. 24 bijeenkomsten van 1,5 uur (1 keer per week)
C. Het hele jaar door bijeenkomsten van 1,5 uur (1 keer per week)
Minimaal aantal deelnemers: 4. Maximaal aantal deelnemers: 20

5. Hersen fit-workshops voor studenten

Doel: concentratie verbeteren en informatie beter vast kunnen houden.
Doelgroep: studenten.
Duur: 3 dagdelen van 3 uur
Minimaal aantal deelnemers: 4. Maximaal aantal deelnemers: 25

 

6. Hersen fit-workshops voor volwassenen
Doel: concentratie verbeteren en geheugen maximaliseren.
Doelgroep: volwassenen
Duur: 3 dagdelen van 3 uur
Minimaal aantal deelnemers: 4. Maximaal aantal deelnemers: 25

7. E-coaching
Weinig tijd om naar een training toe te komen? Volg de hersentraining via e-coaching. Voordelen: persoonlijke begeleiding, eigen tempo, individuele doelstellingen. Mail voor meer informatie vrijblijvend naar Laura Kerszenblat.

8. Individuele training/ coaching

Behoefte aan extra begeleiding of verdieping van onderwerpen? Vraag om persoonlijke begeleiding op maat, met individuele opdrachten en interventies. Ad hoc en effectief. Locatie in overleg.

 

9. Lezing
Hoe werken onze hersenen? Hoe kun je je geheugen trainen? Tips en trucs om zelf in het dagelijks leven mee aan de slag te gaan. In overleg kan de lezing worden toegespitst op een specifiek onderwerp, zoals concentratie of geheugen.

 

 

 

© 2008-2016 Kerszenblat Hersentraining - Web designed door Angel Design